MAT

Bjørn vokste opp på gården Fjellvær, der all mat på bordet var hentet fra fjøset, åkrene og havet utenfor. Bestemor fortalte historier ved bordet, og mye av bestemora gjenspeiles i opplevelsen: Maten, serviset, historiene og musikken. Det sies at Bjørn har sjørøverblod i årene, og han liker å kombinere lokale tradisjonsretter og med middelhavets delikatesser: Bacalao er husets signaturrett, og det serveres alltid minst 2 sorter bacalao, samt en bacalao-sang! 

Trøndelag er blitt norges matregion nummer én. Alle brød som serveres bakes i huset samme dag, og kornet og melet er hentet fra nærliggende gårder med egen mølle. Laks, ørret og krabbe er hentet fra Hitra, Frøya og Fjellværøya, grønnsakene fra Frosta, og alle egg, melk og kjøttprodukter er hentet direkte på gården hos bonden. 

Mange av produktene er premierte og prisbelønte, det samme gjelder ølet fra Bryggeriet Frøya. 

For større lag i stua dekkes et festbord der det inngår 2 forretter, 2 hovedretter og dessert.

For mindre lag på kjøkkenet serveres 4-retteren “Havet – Fjellet – Bestefar –  Kongen”

4-retters middag:
Havet – Fjellet – Bestefar – Kongen

Havet

Røkt laks, ørret, tang og sang fra Hitra Frøya og Fjellværøya

Fjellet

Spekemat, trollkrem, mandelpotet og nøttebrød, serveres med lystig sang

BESTEFAR

Bjørns ovnsbakte beryktede bacalao med nystekte olivenbrød m.m.

Kongen

Kongelig dessert fra Bjørns besøk på kongeskipet

(Drikkepakke med utvalgt øl, vin og akevitt kan følge med)

VISIT BJØRN
bjorn@visitbjorn.com
©2021 by Visit Bjørn - Norway

Follow by Email
YouTube
Instagram